Eenpitter: Aangeklede maaltijdsoep

Waarom zou je geen gebruikmaken van producten die kant-en-klaar in de winkel liggen? De grote soepfabrikant heeft al enige tijd ook zakken soep in het assortiment die met een beetje eigen fantasie tot een heerlijke maaltijdsoep zijn om te 'toveren'. Ik maak er een Italiaans soepje van.

Voor 2 personen:
- 1 zak Unox pittige tomatensoep (570 ml)
- 1 zakje Italiaanse roerbakgroenten (400 gr of wat minder)
- evt. 1 flinke aardappel in blokjes
- 150 gr chorizo of salami in blokjes
- ciabatta of geroosterd brood

Kook de aardappelblokjes met de roerbakgroenten in 15 minuten beetgaar. Geen zout toevoegen! Afgieten.
De soep toevoegen en aan de kook brengen (niet door laten koken). Even nagaan of de aardappelblokjes en de groenten inmiddels voldoende gaar zijn. Chorizo of salami toevoegen en nog even doorwarmen. Eten met ciabatta of geroosterd brood.

Tip:
Een 'lekkere berg' geraspte oude of Parmezaanse kaas op de soep en een glaasje rode (Italiaanse) wijn erbij maken dit eenvoudige eenpitterrecept haast 'culinair'.

Henk Trimbach, 2007

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op woensdag 3 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Oude liefde ... - Eenpitter: Zonder pitje »