Eenpitter: Broodje Wad volgens Floris

Ga bij eb het wad op achter de dijk bij De Cocksdorp. Bescherm je voeten, bijvoorbeeld met hoge gympen of watervaste sandalen. Neem een emmer of wasteiltje mee en een schep waarmee je kokkels opgraaft.

Met een beetje geluk heb je binnen een half uurtje voldoende kokkels geplukt.

Fiets meteen door naar de supermarkt om witte bolletjes en crème fraîche te kopen. Terug op het kampeerterrein spoel je de kokkels heel goed. Kook ze vervolgens in ruim water. Als ze opengaan en wat verkleuren zijn ze goed. Schep dan de kokkels uit de schelpen. Je bakt ze vervolgens kort en voegt zout, peper en crème fraîche toe. Eventueel voeg je ook knoflook en uitjes toe. Met een scheut wijn erbij maak je extra indruk. De alcohol verdampt trouwens tijdens het koken.

Snij de broodjes open en vul ze met de kokkels. Mmmm, heerlijk! Je kunt ook nog een paar Japanse oesters toevoegen, die vind je ook op het wad. Met een handvol zeekraal is de maaltijd compleet.

Al met al is het een hele inspanning, dus daarna mag jij lekker in het gras liggen terwijl je ouders de afwas doen.

Floris Tollenaar, 2016

Illustratie Loes van Oosten, loesvanoosten.com

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2015

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Gesprekken over een nieuwe Brobbelbies - Vier nieuwe bestuursleden: HB weer compleet »