Zorgvlied vogels kijken

Terrein De Hertenweide, Zorgvlied | Geplaatst door Afina Stoel

Afdeling Noord

Dit evenement vindt plaats op:
zaterdag 21 april 2018 - zondag 22 april 2018

Het begint een traditie te worden: vogels kijken op en rond De Hertenweide. Dit jaar echter op een andere datum. We gaan vanuit De Hertenweide op pad om vogels te kijken. Kom kamperen en neem je verrekijker, warme kleding, je fiets en je vogelboekje mee.
Hieronder zie je het programma, maar kijk bij aankomst even op het informatiebord bij het toiletgebouw voor het laatste nieuws en eventuele wijzigingen.

Zaterdagmiddag:
We stappen om 12.30 uur op de fiets. Je kunt natuurlijk ook met de auto naar de startplek gaan en alleen de wandeling meedoen. We hebben een andere bestemming gevonden, maar nog steeds aan de ‘Friese’ kant van dit gebied: de Schaopedobbe bij Elsloo. Ook dit natuurgebied valt onder It Fryske Gea. De fietsafstand is korter, ongeveer 5 km heen en 15 km terug, als we de omweg over het Aekinger Zand nemen. Dus ook goed te doen voor jongere kinderen. Op de afgesproken plek aangekomen wacht de boswachter ons op voor een begeleide wandeling, van ongeveer twee uur, door dit prachtige gebied. Omdat het broedseizoen al op gang komt, is het gebied niet toegankelijk zonder begeleiding. Honden zijn hier niet toegestaan.

De kosten voor deelname aan deze excursie bedragen € 5. (groepsgrootte max. 15 personen!) Als we op de terugweg via een andere, langere route fietsen, komen we langs het Buitencentrum van het Drents-Friese Wold, waar we iets kunnen gebruiken.

Zondagochtend:
Om ongeveer 08.00 uur vertrekken we te voet voor een wandeling over het Doldersumse Veld, waar we op zoek gaan naar de roodborsttapuit. Neem je ontbijt, wat te drinken en je zitmatje mee voor een uurtje relaxed vogels spotten! Bij terugkomst op het terrein is er (hopelijk) koffie met wat lekkers, waarmee we het weekend afsluiten. Wij zijn geen experts, maar hebben plezier in vogels kijken. We houden ons natuurlijk graag aanbevolen als er vogeldeskundigen van de partij willen zijn.

Komt allen!
Het is praktisch voor de organisatie als je je van te voren aanmeldt: stuur hiervoor een mail naar: ankebeerendonk@gmail.com met als onderwerpregel: Vogelskijken. Vermeld in de mail je naam (of namen als je met meerdere mensen komt) en je telefoonnummer.
Wij hebben er zin in! Jullie ook?
Anke en Laurens Beerendonk


Gepubliceerd op maandag 5 maart 2018

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Ugchelen werkdag - St Geertruid gewoon open »