Zwerven over de Utrechtse Heuvelrug

Afdeling Zwerfgroep

Dit evenement vindt plaats op:
zaterdag 17 februari 2018 - zondag 18 februari 2018

De totale tocht is ongeveer 14 km lang (lang voor een wintertocht, houdt daar rekening mee) en onderweg komen we een aantal restaurants tegen, zowel direct aan de route als een klein stukje er van af.

We lopen op kaart 32D Woudenberg.

Is de Zwerfgroep iets nieuws voor jou, begin dan met het bekijken van de Zwerfgroep introductie video op de clubwebsite www.kampeerclub.nl/afdeling/zwerfgroep onder het tekstkopje "Video".

Verdere informatie zoals de start coƶrdinaat is terug te vinden op de NTKC Zwerfgroep pagina (www.kampeerclub.nl/afdeling/zwerfgroep), hiervoor moet je ingelogd zijn.

Je kunt je aanmelden via zwerfgroep@kampeerclub.nl om mee opgenomen te worden in de mailinglist voor een maandelijkse herinneringsmail met de laatste info over de tocht.

Als startpunt nemen we deze keer de Maarnse Zanderij. Mensen die met de auto vanuit Utrecht naar Arnhem rijden, hebben deze enorme put in het landschap vast al eens gezien, en zich wellicht afgevraagd waar dat gat vandaan is gekomen.

De Zanderij Maarn is een voormalige zandafgraving, waar tot 2001 zand is afgegraven. De laatste die er zand vandaan heeft gewonnen is de NS. In 2002 is de pacht van het gat overgedragen aan het recreatieschap, dat vervolgens de eerste jaren het publiek heeft geweerd om de begroeiing zijn kans te geven.

In 2013 is de Zanderij opengesteld als wandelgebied. (Let op: de plas is gevaarlijk diep, met steile oevers onder water! Dit soort gaten werd afgegraven zo diep als enigszins verantwoord was, waardoor enorm steile wanden onder water het gevolg zijn. Zwemmen is niet toegestaan!).

De noordzijde van de plas is nog afgesloten; daar ligt als rangeerterrein het NS-verleden met vervuilde grond.

Midden in de plas ligt een eiland vol zwerfstenen (die zijn in een patroon neergelegd, dat vanaf een uitzichtpunt aan de zuidzijde van de plas te herkennen is) dat helaas niet zonder een gids te bezoeken is. Verder staat er een hoogspanningsmast op dat eiland.

Onze wandelroute is zo gepland dat zowel onderlangs (door de zandput en langs het water) te wandelen is, als bovenlangs (asfalt!) waarbij je het voornoemde uitzichtpunt tegen komt.


Gepubliceerd op zondag 14 januari 2018

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Limmen nieuwjaarskamp - Zwerfgroep Paastocht 2018 "Ontspan door inspanning". »