Nieuwsoverzicht

Kampvuur aanmelden van tevoren!

vrijdag 13 april 2018 | Afdeling NTKC algemeen

Lieve NTKC'ers,
Afgelopen zaterdag sprak ik de boswachter op Den Treek. Ze hadden nu twee weken geleden een melding gehad bij de brandweer dat er gestookt werd. Het was van tevoren niet gemeld vanuit het terrein.
Het maken van kampvuur is een gunst waar we zuinig op moeten zijn. Alsjeblieft: meld het van tevoren bij de brandweer voordat je vuur maakt op Den Treek!

Lissette

Lees verder

Winterswijk: de oven werkt weer

maandag 9 april 2018 | Afdeling Oost

Na een drukke winter met veel klusjes zoals het plaatsen en inrichten van de opslag container en het reguliere boswerk, werd er op 17 maart begonnen met de reparatie van onze oven op Masterveld. Vanaf nu kan er weer een pizza of andere lekkernij in de oven van Masterveld bereid worden.

Lees verderLimmen – (z)onder spanning

woensdag 4 april 2018 | Afdeling Kennemerland

Woensdag vier april was een dag waarop het allemaal anders liep dan verwacht. Aan het eind van de ochtend krijg ik van onze vaste maaier René een belletje dat de maaier niet start, omdat de accu leeg is. Praktische oplossing: koppel de accu een half uurtje aan de lader dan kun je hem starten en maaien. Tja… dat blijkt lastiger dan verwacht .Er staat geen spanning op de stopcontacten. Kortom, in de auto stappen, onder het motto zo gefikst, en naar Limmen rijden.

Lees verder


Impressie ALV 24 maart 2018

zaterdag 31 maart 2018 | Afdeling NTKC algemeen

In Huis ter Heide kwamen op 24 maart - een mooie voorjaarsdag - ruim 110 geregistreerde leden bij elkaar. Daar werden we onder meer bijgepraat over de stand van zaken rond de werkgroep caravan, het statistiekberaad en de klankbordgroep communicatie. Ook konden we onze stem uitbrengen over een verhoging van de overnachtingstarieven voor introducés.

Lees verder


Van aktentas naar kampkoffer

vrijdag 30 maart 2018 | Afdeling NTKC algemeen

De kampkoffer staat al bijna zeventig jaar symbool voor de kampmeesterfunctie en staat aan de basis van de administratieve overdracht met het afdelingsbestuur. Jan Das, coördinator van het historisch clubarchief, dook in de geschiedenis van de kampkoffer.

Lees verder

Zagerslijst

donderdag 29 maart 2018 | Afdeling NTKC algemeen

Ook dit jaar heeft het hoofdbestuur weer de zagerslijst vastgesteld, een lijst van leden die bereid en bevoegd zijn om gemotoriseerd zaagwerk op onze terreinen te doen. De lijst is dit jaar uitgebreid tot dertig leden. Daarnaast is het opleidingsniveau beter inzichtelijk gemaakt.

Lees verder