Nieuwsoverzicht

De Brobbelbies: bestemmingsplan "Natuurpoort Maashorst" vernietigd

woensdag 20 juni 2018 | Afdeling Nijmegen

De Raad van State heeft op 20 juni het bestemmingsplan "Natuurpoort Maashorst", naast onze Brobbelbies, vernietigd. Wij hadden beroep ingesteld vanwege de overlast die de evenementen, de horeca, de terrassen en het parkeren pal naast ons terrein zullen veroorzaken. De gemeenteraad kreeg van de Raad van State de opdracht om het bestemmingsplan op een aantal punten te repareren, weliswaar ligt er (een voor ons niet aanvaardbaar) voorstel in de raadsvergadering op 5 juli aanstaande, maar dat is buiten de door de Raad van State gestelde termijn. Daarop maakte de Raad van State korte metten met het hele plan.

Lees verder

Kruiden op Hazerswoude

maandag 18 juni 2018 | Afdeling Hart van Holland

Zin in wat verse kruiden in je "noodle"soep, op je diepvries pizza, of gewoon in de kant en klare spaghetti saus. Dit is mogelijk. Op de rand bij het Praethuys staan bakken met kruiden. Ze doen het goed, dus knip of snij eraf wat je nodig hebt en geef de bakken gelijk even wat water :), zo kan de volgende culinaire kok ook weer plezier beleven aan deze kruiden.

Lees verder

Afwas Hazerswoude

maandag 18 juni 2018 | Afdeling Hart van Holland

Ook op het Groene Hart is er nu een afwasplek, voorzien van twee bakken en een automaat welke warm water geeft als je er 0,50 euro in doet. Het Hoofdbestuur is nog op zoek naar een upgrade, zodat er in het vervolg maar 0,20 euro betaald hoeft te worden voor het warme water. Afwassen mag bij deze plek, maar is niet verplicht.

Lees verder