Eenpitter: Oude liefde ...

Een Marokkaanse schotel van de hand van Jean-Pierre Bylard, eerder de eenpitter-chef. Eigenlijk hoort er lamsvlees in, maar ander vlees mag natuurlijk ook. Bedenk dan dat die andere vleessoorten sneller bederven bij warm weer.

Voor 2 personen:
- 200 gr (lams)vlees in blokjes
- 1 ui (formaat kleine tennisbal)
- 2 flinke knoflooktenen
- 1 rode paprika
- 1 blikje erwtjes van ca. 200 gr
- 150 gr couscous
- 1 theelepel grove mosterd (of zo'n zakje van de snackbar)
- 1 eetlepel kerrie (madraskerrie is het lekkerst)
- olie (olijf of zonnebloem) naar keuze
- peper/zout/koriander/kaneel

Alle ingrediënten klein snijden. Verhit in een grote pan de olie en braad daarin het vlees aan. Doe de gesnipperde ui, knoflook en paprika erbij en even (roer)bakken. Voeg daarna de erwtjes en de kruiden/specerijen toe en ca. 150 cc water. Alles op vuur laten totdat het kookt.
Van het vuur af de couscous erover strooien en doorroeren. Ongeveer 10 minuten warm wegzetten, maar halverwege even omroeren.
Serveer er een frisse salade bij van bijvoorbeeld in blokjes gesneden komkommer met een flinke schep yoghurt.

Henk Trimbach, 2006

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op woensdag 3 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Zo plat als een ... - Eenpitter: Aangeklede maaltijdsoep »