Eenpitter: Spaanse knoflooksoep

Recepten die ik vind schrijf ik nooit zomaar over; ik pas ze aan aan de richtlijnen voor de eenpitterrubriek. Dat wil zeggen: zo vers mogelijk; in ongeveer 30 minuten klaar; maar één brander nodig; voor twee personen. Daarom verander ik recepten op onderdelen. Maar nu heb ik toch echt iets helemaal geplagieerd! Bron: De Volkskrant van vrijdag 18 juli 2003, artikel: De Volkskeuken, titel: Kamperen 1. De schrijfster Pay-Uun Hiu citeert uit het Camping-life Kookboek.

Voor 2 personen:
- 6 teentjes knoflook
- een (oud) stokbrood, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes
- 2 eieren

Gooi het stokbrood van de vorige dag niet weg, maar maak er een Spaanse knoflooksoep van.
Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de knoflook bruin (niet té bruin, want dan wordt knoflook bitter - JPB). Bak de stukjes brood mee. Voeg het paprikapoeder toe en meng het geheel door elkaar.
Voeg 1 l water en de bouillonblokjes toe. Laat het daarna even koken totdat de blokjes helemaal zijn opgelost.
Klop de eieren los en roer die door de soep.

Jean-Pierre Bylard, 2004

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op zondag 31 oktober 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Aan de slag in Limmen - Eenpitter: Stevige kost (1) »