Eenpitter: Typisch Hollands met Zwitserse rösti

Voor 2 personen:
- 2 à 3 gekookte rode bietjes
- 2 Hollandse nieuwe
- zoetzure dressing (te koop in kleine bakjes) of (yoghurt)mayonaise
- 3 flinke vastkokende aardappelen of 450 gr voorgekookte aardappelen
- 1 ei

Schil de aardappelen en kook ze in 15 à 20 minuten net niet gaar. Zet de aardappelen apart en laat ze wat afkoelen.
Snipper de ui. Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes of reepjes. Voeg er de dressing (naar smaak) en de helft van de gesnipperde ui bij. De haringen in gelijke stukjes snijden en door de bietjessalade scheppen.
Snijd de aardappelen in kleine stukjes en doe er de rest van de gesnipperde ui een losgeklopt ei en wat peper en zout bij. Vorm van het mengsel een platte koek en bak de rösti in wat olie of (vloeibare) boter aan beide zijden in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Tip: Vraag wat extra uitjes bij de Hollandse nieuwe, dat bespaart je enkele tranen en wat werk.

Henk Trimbach, 2005

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op maandag 1 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Stevige kost (1) - Eenpitter: Zalm op een bedje »