Eenpitter: Zonder pitje

Salades kun je het hele jaar door maken en eten. Omdat ik je een recept voor een maaltijdsalade aanbied, kan het pitje deze keer gedoofd blijven.

Voor 2 personen:
- 1 zakje sla (200 gr) naar keuze
- 1 zakje gemengde - liefst pittige - rauwkost (200 gr)
- 1 flinke gerookte kipfilet of gerookte makreel(filet)
- een handvol sultanarozijnen (wat overblijft is heerlijk tijdens een wandeling/fietstocht)
- 1 klein bosje verse bieslook
- yoghurtdressing (er zijn kleine porties te koop)
- evt. een flinke theelepel grove mosterd (voor de liefhebbers)
- zout en peper
- stokbrood of geroosterd brood

Snijd de kipfilet of de makreel in stukjes. Meng de sla, de rauwkost en de kipfilet/makreelfilet in een kom of pan (of meteen op de borden).
Maak de dressing door yoghurtdressing, mosterd en fijngeknipte bieslook (hoeveelheid naar smaak) door elkaar te mengen met wat zout en ruim peper. Schep de dressing over de salade. Lekker met een stuk stokbrood en een glas frisse rosé.

Tip:
Wanneer je gerookte makreel gebruikt, adviseer ik om een dressing te maken van 4 eetlepels yoghurt, 1 flinke eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel water, wat bieslook en zout en peper naar smaak.

Henk Trimbach, 2007

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op woensdag 3 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Eenpitter: Aangeklede maaltijdsoep - Broodje vis »