Limmen – (z)onder spanning

Terrein Limmen, Limmen | Geplaatst door Jan-Willem Leurs - TC-Limmen

Afdeling Kennemerland

Woensdag vier april was een dag waarop het allemaal anders liep dan verwacht. Aan het eind van de ochtend krijg ik van onze vaste maaier René een belletje dat de maaier niet start, omdat de accu leeg is. Praktische oplossing: koppel de accu een half uurtje aan de lader dan kun je hem starten en maaien. Tja… dat blijkt lastiger dan verwacht .Er staat geen spanning op de stopcontacten. Kortom, in de auto stappen, onder het motto zo gefikst, en naar Limmen rijden.

Het probleem blijkt ietsje groter dan gedacht. Er staat geen stroom op de meter. Hoofdstop eruit, kan gebeuren…. Liander gebeld en binnen een uur staat er een monteur met zijn hoofd in de meterkast. Al snel volgt de mededeling: “er is niets mis met uw hoofdstop, maar er staat geen stroom op uw aansluiting”.
Alle registers worden opengetrokken: er wordt er geregeld dat de leiding wordt opgespoord om de plaats van de storing te vinden. Waarschijnlijk wordt het de volgende dag....
Op zich geen probleem, maar onze rioolpomp doet het niet zonder stroom en de put staat aardig vol. Met een werkweekend in het vooruitzicht met de nodige werkers is goed werkend sanitair natuurlijk noodzakelijk en “the show must go on”.
Leveranciers gebeld en afspraken gemaakt voor het plaatsen van twee mobiele toiletten voor het geval we het komend werkweekend zonder stroom moeten doen. Intussen is gelukkig op het terrein de oorzaak van de storing gevonden. Het staat er vol met grote Liander bussen, zelfs een graafmachine. Met man en macht is men aan het werk gegaan om de stroom weer aan te sluiten. Het is hard werken, maar… het is gelukt.
Het is wel weer even een trucje om met de grote bussen van het terrein te komen. Voor het werkweekend van 7 april is er dan ook weer een klusje bij gekomen: de huidige toegang een beetje opknappen. Uiteindelijk kan ik om 20.30 uur het terrein koud, moe, maar voldaan verlaten.
Klik op deze link om de foto’s te bekijken.
Jan Willem Leurs
TC Limmen


Gepubliceerd op woensdag 4 april 2018

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Mandala - Zorgvlied in de zomerstand »