Fietskamperen: vrijheid en ontspanning

Of je nu korte of lange fietstochten maakt, dicht bij of juist ver van huis, alleen, als duo, met kinderen of met een groep: de combinatie van fietsen en kamperen kan een specifiek gevoel van vrijheid en ontspanning geven. Weinig hoeven plannen. Met al je zintuigen het landschap beleven. Makkelijk contacten leggen onderweg. En op eigen kracht, in eigen tempo het land – of de wereld – ontdekken. De NTKC-terreinen, verspreid over het hele land, lenen zich uitstekend voor een meerdaagse fietstocht. Of voor de start van een buitenlandse fietsreis.

Voor fietskamperen heb je niet per se dure en geavanceerde spullen nodig. Met een behoorlijke tweedehandsfiets, idem tassen, een doorsneetent en een portie optimisme kom je al heel ver. Op deze pagina hebben we tips en ervaringen van en voor fietskamperende NTKC'ers voor je bij elkaar gebracht.
Heb jij ook tips, routes, nieuws of een inspirerend fietskampeerverhaal? Mail ons op redactie@kampeerclub.nl, of reageer onder aan de pagina (eenmalig account aanmaken naam/mailadres) of via Facebook. Veel fietskampeerplezier!

Algemeen

Fiets

Gereedschap en reserveonderdelen

Tassen

Inpakken

Slapen

Koken/eten

Kleding

Routes

Andere tips

Met dank aan Ben Huve, Frank de Laat, Marco de Wit, Karin IJzerman, Eric Bloembergen en vele anderen.