De Brobbelbies, Schaijk Onderdeel van Nijmegen

De Brobbelbies ontleent zijn naam aan de wijstgronden ten zuiden van het terrein.

Sfeerbeeld van De Brobbelbies, Schaijk

Door het bewegen van de bodem rond de Peelbreuk komt daar op onverwachte plaatsen water opborrelen en zijn vennen en moerassen ontstaan. Tussen deze Brobbelbies en Herperduin ligt ons terrein midden in De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant.

De Brobbelbies bestaat uit kleine en grotere veldjes in een mooi en open gemengd bos. Naast de overkapte kampvuurkuil zijn er twee vaste plekken voor het maken van kookvuren. In de zomermaanden hangt er een volleybalnet. Op loopafstand ligt Recreatieoord De Maashorst. Daar kan worden gezwommen en er is een speeltuin. Kijk voor de kwaliteit van het zwemwater wel eerst op zwemwater.nl.

Het terrein wordt omsloten door bos, heide en akkers, waar je prachtig kunt wandelen en fietsen. In het begrazingsgebied van het regionale park De Maashorst kom je naast de bekende schapen en Schotse hooglanders ook het grootste Europese rund, de wisent tegen. Herperduin is een natuurgebied met een onvermoed rijke historie en een fietsroute die je naar het vestingstadje Ravenstein voert.

Op fietsafstand ligt het station van de stad Oss en vind je de dorpen Schaijk en Zeeland, waar je boodschappen kunt doen. Langs de rand van het natuurgebied zijn restaurants en cafeetjes. Alles bij elkaar biedt De Brobbelbies uitstekende mogelijkheden voor een gevarieerd en gezellig verblijf.

In Buitenspoor 4-2017 stond een kleine reportage over De Brobbelbies.

Klik hier voor een AV show over De Brobbelbies, gemaakt door Rien Hoekenga.

Foto's

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Er is een kampvuurkuil en er zijn twee vaste plaatsen voor het maken van kookvuren. Daar mag het hele jaar door worden gestookt, behalve als natuurbrandrisico-fase 2 van kracht is. De Brobbelbies valt onder de veiligheidsregio Brabant-Noord.
Onder dezelfde beperking is het stoken van een houtkachel in de tent toegestaan, als je daar zelf de brandstof voor meebrengt.

NTKC'ers mogen op vertoon van hun bewijs van lidmaatschap vrij zwemmen bij Recreatieoord De Maashorst aan de overkant van de Palmstraat.