De Haan, Den Haag Onderdeel van Den Haag

Het NTKC-terrein de Haan ligt aan de zuidkant van Den Haag vlak bij Kijkduin en Loosduinen. Het ligt vrij onopvallend in een groot recreatiegebied dat aansluit op het Westland. Met zijn gemaaide gazons en parkachtige bosranden heeft het terrein de uitstraling van Engelse landschapsstijl. De kampeervelden zijn vrij groot, maar door aanleg van de randen is er toch altijd voldoende privacy.

Sfeerbeeld van De Haan, Den Haag

Midden op het terrein ligt de grote en gezellige kampvuurkuil. waar altijd windvrij gestookt kan worden. Bij de aansluiting tussen de velden is een speelplek voor de kinderen met speeltoestellen, een zandbak en een speelhuisje. Daarnaast ligt, voor jong en oud, de jeu-de-boulesbaan. Specialiteit van het terrein is de ligging aan zwemwater en de kano’s die voor gebruik klaarliggen. Spelevaren in de plas en echte tochten door het Westland, het kan allemaal.

Wie meer water wil, heeft de zee op wandel- of fietsafstand (ca. 2 km), ook te bereiken met een goede busverbinding.
Op fietsafstand is veel variatie: de duinen, het Westland en het gezellige centrum van Den Haag met zijn vele attracties. En wie heel Nederland op één dag wil bezoeken, kan natuurlijk bij Madurodam in Scheveningen terecht.

In Buitenspoor 2-2018 stond een kleine reportage over De Haan.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Oppervlakte: 2 ha.
2 caravanvelden, ca. 20 plaatsen.
1 groot en 4 kleine tentvelden, ca. 80 plaatsen.
Ruime parkeerplaats, 28 plaatsen.

Op De Haan mag het hele jaar door worden gestookt, behalve als natuurbrandrisico-fase 2 van kracht is. De Haan hanteert het regime van veiligheidsregio Utrecht. Zie ook de tabel over vuur op NTKC-terreinen.

Wandelroutes

LAW 5-2 Hollands Kustpad (op 0,5 km)

Fietsroutes

LF 1 Noordzeeroute (op 2 km)
LF 4 Midden-Nederlandroute (op 10 km)
LF 11 Prinsenroute (op 10 km)
Haagse Parkenroute, driemaal 20 km (op 0 km)