De Heerkuil, St. Geertruid Onderdeel van Coƶrdinatiecommissie De Heerkuil

Diep in het zuiden van Limburg (in het dorpje Sint Geertruid) bevindt zich aan de voet van een heuvel, een gewild NTKC-terrein.

Sfeerbeeld van De Heerkuil, St. Geertruid

Op de terrassen zijn kleine, beschutte kampeerplekjes aanwezig, maar onderaan bevinden zich ook enkele grotere kampeerweiden. Het terrein bestaat uit grasland met beschuttende begroeiing en bomen. Er is een (knusse, kleine) kampvuurkuil aanwezig.

De omgeving van het terrein biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten in het prachtige heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg en langs de Maas (Eijsder Beemden). Ook biedt de ligging, vlakbij Duitsland en Belgiƫ, de mogelijkheid voor uitstapjes over de grens naar steden als Luik, Aken en Keulen, of naar natuurgebieden als Nationaal park Hoge Kempen, Rivierpark Maasvallei, Voerstreek en Haspengouw.

Het nabijgelegen Maastricht biedt de allure van een Europese stad, waar cultuur en gezelligheid hand in hand gaan. Aanraders zijn het uitgebreide stelsel van verdedigingswerken en de Sint Pietersberg/Jekerdal.

In Sint Geertruid, dat met een flinke klim, lopend en fietsend te bereiken is, bevinden zich een slager waar je ook brood en wijn kunt kopen en een paar restaurants. In restaurant de Pannekoek is een VVV-infopunt. Grotere VVV-kantoren vind je in Maastricht of Valkenburg.
Voor winkels moet je in Eijsden, Margraten, Cadier en Keer of Banholt (slechts kleine supermarktjes) zijn.

Impressie De Heerkuil

Foto's

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Voor natuurbrandrisico kijk op Brandweer Zuid-Limburg.

Klein kampvuur is dagelijks toegestaan in de vuurschaal in de kampvuurkuil, mits de instructies worden opgevolgd.
Gebruik tentkachel en vuurschaal toegestaan op het hele terrein, m.u.v. het benedenterras. Verplicht gebruik aangeboden vuurschalen op pootjes, de as alleen bij de vuurkuil achterlaten; volg instructies op het terrein.

Contact met de kampmeester

De Coƶrdinatiecommissie Heerkuil heeft een eenvoudige prepaid GSM in de kampkoffer gelegd, met het verzoek aan de kampmeester om eenmaal per dag te kijken of er een SMSje is. Op deze manier kan de CC contact krijgen met de kampmeester om als nodig een en ander te regelen. De ervaringen zijn zeer positief. De voorziening blijft daarom gehandhaafd.

Wandelroutes

SP 7 Krijtlandpad
LAW 7-2 Pelgrimspad