De Heerkuil, St. Geertruid Onderdeel van Coƶrdinatiecommissie De Heerkuil

Diep in het zuiden van Limburg (aan de rand van het dorpje Sint Geertruid), aan de voet van een heuvel, bevindt zich het gewilde NTKC-terrein De Heerkuil. Het terrein bestaat uit grasland met beschuttende begroeiing en bomen. Op terrassen bevinden zich kleine, beschutte kampeerplekjes en onderaan enkele grotere kampeerweiden.Er is een (knusse, kleine) kampvuurkuil aanwezig.

Sfeerbeeld van De Heerkuil, St. Geertruid

De omgeving van het terrein biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten in het prachtige heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg en langs de Maas (Eijsder Beemden). Ook biedt de ligging, vlak bij Duitsland en Belgiƫ, de mogelijkheid voor uitstapjes over de grens naar steden als Luik, Aken en Keulen, of naar natuurgebieden als Nationaal Park Hoge Kempen, Rivierpark Maasvallei, Voerstreek en Haspengouw.

Het nabijgelegen Maastricht biedt de allure van een Europese stad, waar cultuur en gezelligheid hand in hand gaan. Aanraders zijn het uitgebreide stelsel van verdedigingswerken en de Sint Pietersberg/Jekerdal.

In Sint Geertruid, dat met een flinke klim lopend en fietsend te bereiken is, bevinden zich een slager waar je ook brood en wijn kunt kopen en een paar restaurants. In restaurant De Pannekoek is een VVV-infopunt. Grotere VVV-kantoren vind je in Maastricht of Valkenburg.
Voor winkels moet je in Eijsden, Margraten, Cadier en Keer of Banholt (slechts kleine supermarktjes) zijn.

Impressie De Heerkuil

Foto's

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Voor natuurbrandrisico kijk op Brandweer Zuid-Limburg.

Klein kampvuur is dagelijks toegestaan in de vuurschaal in de kampvuurkuil, mits de instructies worden opgevolgd.
Gebruik van tentkachel en vuurschaal is toegestaan op het hele terrein, met uitzondering van het benedenterras. Verplicht gebruik van aangeboden vuurschalen op pootjes, de as alleen bij de vuurkuil achterlaten; volg instructies op het terrein.

Contact met de kampmeester

De Coƶrdinatiecommissie Heerkuil heeft een eenvoudige prepaid gsm in de kampkoffer gelegd, met het verzoek aan de kampmeester om eenmaal per dag te kijken of er een sms'je is. Op deze manier kan de CC contact krijgen met de kampmeester om indien nodig een en ander te regelen.

Wandelroutes

SP 7 Krijtlandpad
LAW 7-2 Pelgrimspad