De Hertenweide, Zorgvlied Onderdeel van Noord

De Hertenweide is één van twee clubterreinen van de NTKC in de regio Noord. Omdat het terrein op de grens tussen Drenthe en Friesland ligt, is het basiskamp voor beide provincies.

Sfeerbeeld van De Hertenweide, Zorgvlied

Het terrein is 2,3 hectaren groot en staat bekend als gastvrij en intiem.
De Hertenweide heeft het uitstraling van een hoog opgaand bos. Het bos bestaat uit hakhout, struiken en grote bomen. De grote bomen staan zover uit elkaar, dat ze genoeg zon doorlaten voor een weelderige ondergroei en goed begraste kampeerplekken. Alle vegetatie op het terrein is die van de arme Drentse zandgrond. Bij het beheer wordt rekening gehouden met voldoende variatie en kampeervriendelijkheid van de begroeiing. Dit levert een prima kampeerklimaat op, waardoor kampeerders zich al gauw op het terrein thuis kunnen voelen.

Het terrein voorziet uitstekend in een kort verblijf voor toeristische activiteiten of relaxen in een weldadige natuurlijke omgeving.
In het dorp Zorgvlied, dat op loopafstand ligt van het terrein, zijn geen winkels; de dichtstbijzijde supermarkten zijn in Diever of Vledder. Wel zijn er een aantal restaurantjes, evenals in Diever en Vledder. Ook is er een zwemplas bij Bungalowpark Het Olde Landschap, en een grotere bij het Aekingerzand: het Canadameer. In Appelscha, Diever en Vledder zijn zwembaden.
Rond het terrein is een uitgebreid fietspadennet en liggen er een aantal pittoreske dorpen in de buurt, zoals Diever met het Shakespearetheater en Dwingeloo met misschien wel de mooiste brink van Drenthe. Ook grotere plaatsen in Friesland en Drenthe zijn vanaf De Hertenweide goed te bereiken, zoals Leeuwarden en Assen.

Natuur is er ook volop in de directe omgeving te vinden. De Hertenweide ligt namelijk aan de rand van het nationaalpark Drents-Friese Wold. Op fietsafstand, maar ook bereikbaar per auto, vind je het Aekingerzand, het Doldersummer- en het Dwingerdeveld waar je eindeloos kan dwalen en genieten. Misschien kom je dan wel een schaapskudde tegen.
In de nabijheid van het terrein zijn diverse fietsknooppunten; de LF routes: LF20, Flevoroute, en LF 9, NAP route, passeren ten westen en ten oosten van het terrein.
In het dorp bij Hotel-restaurant Villa Nova staan rondwandelingen aangegeven.

In Buitenspoor 2-2015 stond een kleine reportage over De Hertenweide.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Ligging

Opmerkingen

Caravans zijn welkom op het eerste gedeelte van het terrein (zoals aangegeven). Tenten vinden een plek op de grotere en kleinere veldjes tot voorbij de kampvuurkuil aan de achterkant van het terrein.

Het is niet toegestaan auto’s verder het terrein op te rijden dan de parkeerplaats naast de ingang; met uitzondering van het plaatsen van de caravan.

Wandelroutes

In het dorp bij Hotel-restaurant Villa Nova staan rondwandelingen aangegeven.

Fietsroutes

In de nabijheid van het terrein zijn diverse fietsknooppunten
LF20 Flevoroute, ten westen van het terrein
LF9 NAP-route, ten oosten van het terrein

(Fiets)afstanden:
Buitencentrum Drents Friese Wold, Terwisscha 6A, Appelscha, 8 km
Infocentrum De Huenderhoeve, Huenderweg 1, Doldersum, 5 km
Touristiche informatiepunten:
TIP Diever, Bosweg 2A, Diever, 10 km
TIP Appelscha, Boerestreek 23, 11 km
TIP Vledder, Lesturgeonplein 3, Vledder, 11 km

Bushalte: lijn 17 bij de vm. zuivelfabriek, Zuid, Elsloo, 2km
(richting Heerenveen voor station Steenwijk)