Den Treek, Leusden Onderdeel van Utrecht

Het terrein is prachtig gelegen in het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug, in de bossen van Landgoed Den Treek-Henschoten.

Sfeerbeeld van Den Treek, Leusden

Je kampeert hier voornamelijk op bosgrond. Door een enorme verscheidenheid aan groen biedt het terrein een gevarieerd aanbod. Het centrum van het terrein wordt gevormd door een heideveld.

De omgeving biedt volop mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten door de prachtige natuur. Op een kleine twintig minuten fietsen ligt het Henschotermeer, dat op warme dagen de nodige verkoeling kan bieden. Op 5 km afstand van het terrein is de in 1804 als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte gebouwde 'Piramide van Austerlitz' te vinden.

Kampeerterrein Den Treek ligt midden op het landgoed Den Treek-Henschoten, op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei. Het uitgestrekte landgoed met bossen, natuur, landbouw en heide beslaat bijna 2200 hectaren.

Ook op cultureel gebied is er in de omgeving van Den Treek voldoende te beleven. Zo ligt de historische stad Amersfoort op fietsafstand. Deze stad biedt niet alleen musea en winkels, maar ook een groot, in het bos gelegen dierenpark.

In Buitenspoor 1-2017 stond een kleine reportage over Den Treek.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Kampmeester in de zomer
Vind jij het leuk om hier zelf een weekend kampmeester te zijn?
Stuur dan een mail naar ntkc.utrecht@gmail.com en je naam wordt op deze lijst geplaatst.

Gebruik van vuurschalen
Op een deel van het terrein mogen van 1 oktober tot 1 mei de vuurschalen uit het houthok (geen eigen vuurschalen!) worden gebruikt om een klein vuur bij de tent te maken of om te barbecueën. Er zijn twee vuurschalen met onderzetter aanwezig, die de kampmeester onder zijn beheer heeft. Het gebruik van de vuurschalen is gebonden aan het Stookreglement Den Treek.

Elektriciteit op Den Treek
Op Den Treek zijn geen aansluitingen voor elektra aanwezig. Het opladen van elektrische apparaten zoals mobiele telefoons en e-bikes via het lichtnet is dus ook niet mogelijk. Er is wel verlichting in het toiletgebouw.
De stroom is op het terrein aangelegd om de pomp van de rioolput te laten functioneren. De hoeveelheid stroom is afgestemd op de benodigde capaciteit voor de pomp (weinig ampère) en wordt betaald door de gemeente Leusden. De verlichting kan er nog net bij, maar bij het gebruik van meer elektrische apparaten of accu-opladers slaat de stop door.

Impressie Den Treek; kamperen met Pasen

Wandelroutes

LAW 3 (13) Marskramerspad, loopt op 4,5 km afstand van het terrein en door Amersfoort
SP 13 (06) Utrechtpad, loopt langs het terrein

Fietsroutes

LF9 NAP-route, loopt op 6 km afstand van het terrein en door Amersfoort
LF4 Midden-Nederlandroute, loopt op ca. 15 km afstand ten zuiden van het terrrein
Fietsknooppunten: 51, 93, 94, 95