Huizen, Naarden Onderdeel van Amsterdam

Huizen is het oudste terrein van de NTKC, aangekocht in 1925. Het is een van onze grotere terreinen (3,8 ha), een aaneenschakeling van kleine en grote kampeerweiden met struikgewas en bomen ertussen, waardoor je mogelijke drukte nauwelijks merkt. De begroeiing van het terrein is gelijksoortig aan die van de omgeving (loofhout). Het beheer van het terrein is erop gericht om dit zo te houden en waar mogelijk te versterken.

Sfeerbeeld van Huizen, Naarden

Voor kinderen is het terrein erg geschikt. Niet alleen dankzij het waterrijke karakter van de omgeving en de zandbak en schommels die op het terrein aanwezig zijn, maar ook vanwege de nabijgelegen speeltuin Oud Valkeveen.
Van 15 mei tot 15 september is het mogelijk via een steiger in het Gooimeer te komen. Het water is ideaal voor surfen en kano├źn.

Het terrein biedt ook prima mogelijkheden voor gevarieerde dagtrips. Het aangrenzende Gooi is bij uitstek geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies in en om het Naardermeer. De omgeving leent zich ook prima voor watersport en zwemmen. Naarden Vesting en Muiderberg liggen in de buurt voor een cultuurhistorisch dagje uit.

Impressie terrein Huizen

In Buitenspoor 2-2017 stond een kleine reportage over Huizen.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Op Huizen mag het hele jaar door worden gestookt, behalve als natuurbrandrisico-fase 2 van kracht is. Huizen valt onder veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Zie ook de tabel over vuur op NTKC-terreinen.