Huizen, Naarden Onderdeel van Amsterdam

Huizen is het oudste terrein van de NTKC, aangekocht in 1925. Het is één van de grotere terreinen van de NTKC.

Sfeerbeeld van Huizen, Naarden

Het terrein is een aaneenschakeling van kleine en grote kampeerweiden met struikgewas en bomen er tussen, waardoor je mogelijke drukte nauwelijks merkt. De begroeiing van het terrein is gelijksoortig aan die van de omgeving (loofhout), en dit wordt ook bij het beheer van het terrein zo gehouden en waar mogelijk versterkt.

Voor kinderen is het terrein erg geschikt. Niet alleen dankzij het waterrijke karakter van de omgeving en de zandbak en schommels die op het terrein aanwezig zijn, maar ook vanwege de nabijgelegen speeltuin Oud Valkeveen.
Van 15 mei tot 15 september is het mogelijk via een steiger in het Gooimeer te komen. Het water is ideaal voor surfen en kanoën.

Het terrein biedt ook prima mogelijkheden voor gevarieerde dagtrips. Het aangrenzende Gooi is bij uitstek geschikt voor fiets- en wandeltochten. Ook bestaat de mogelijkheid tot het maken van excursies in en om het Naardermeer. De omgeving leent zich ook prima voor watersport en zwemmen. Naarden Vesting en Muiderberg liggen in de buurt voor een cultuurhistorisch dagje uit.

Impressie terrein Huizen

In Buitenspoor 2-2017 stond een kleine reportage over Huizen.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging