Roggebot, Dronten Onderdeel van Veluwe

Roggebot ligt in Flevoland bij Dronten in het Roggebotsbos. Het terrein bevindt zich in een groot gemengd bos dat is aangelegd kort na het droogleggen van de Flevopolder. De ondergrond is vlak en met welig gras bedekt. Je kampeert op ruime en beschutte kampeerweitjes.

Sfeerbeeld van Roggebot, Dronten

Er is plaats voor ongeveer vijf caravans. Boodschappen kun je doen in Kampen of Dronten.

Het gebied is rijk aan (water)vogels; bijzonder zijn wat dat betreft de nabijgelegen Oostvaardersplassen. Vanaf het terrein wandel je zo het Roggebotsbos in. De omgeving leent zich ook voor fietsen. Natuurlijk langs de randmeren en door de nieuwe bossen in Flevoland, maar ook Zuiderzeestadjes op het oude land, zoals Kampen en Elburg, zijn een fietstocht waard. Houd je van oude vliegtuigen, bezoek dan het Aviodrome bij Lelystad. Zie je meer in schepen, ga dan naar de Bataviawerf, die is ook in Lelystad.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

In de zitkuil kan een kook- of barbecuevuur worden gemaakt. Er mag het hele jaar door worden gestookt, behalve als natuurbrandrisico-fase 2 van kracht is. Roggebot hanteert het regime van veiligheidsregio IJsselland. Zie ook de tabel over vuur op NTKC-terreinen.

Bereikbaarheid: Sinds de Hanzelijn (trein) actief is, is het terrein op zaterdag en zondag niet met het openbaar vervoer bereikbaar!
Met de fiets vanaf zowel station Dronten als station Kampen is het 10 km.

Wandelroutes

LAW 1-2, Pionierspad (loopt langs het terrein)