Roggebot, Dronten Onderdeel van Veluwe

Roggebot ligt in Flevoland bij Dronten in het Roggebotsbos.

Sfeerbeeld van Roggebot, Dronten

Het terrein bevindt zich in een groot gemengd bos dat is aangelegd kort na het droogleggen van de Flevopolder. De ondergrond is vlak en met welig gras bedekt. Je kampeert op ruime en beschutte kampeerweitjes.
Er is plaats voor ongeveer vijf caravans. Het LAW-pad 1-2, het Pionierspad, loopt langs het terrein. Boodschappen kun je doen in Kampen of Dronten.

Het gebied is rijk aan (water)vogels; heel bijzonder zijn wat dat betreft de nabij gelegen Oostvaardersplassen. Vanaf het terrein wandelt u zo het Roggebotsbos in. De omgeving leent zich ook voor fietsen. Natuurlijk langs de randmeren en door de nieuwe bossen in Flevoland, maar ook Zuiderzeestadjes op het oude land, zoals Kampen en Elburg, zijn een fietstocht waard. Houd je van oude vliegtuigen, bezoek dan het Aviodrôme bij Lelystad. Zie je meer in schepen, ga dan naar de Bataviawerf, die is ook in Lelystad.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

In de zitkuil is er de mogelijkheid voor een kook- of barbecuevuur.

Bereikbaarheid: Sinds de Hanzelijn (trein) actief is, is het terrein op zaterdag en zondag niet met het openbaar vervoer bereikbaar!
Met de fiets vanaf zowel station Dronten als station Kampen is het 10 km.