Zuudschorre, Ellewoutsdijk Onderdeel van Zeeland

In de Zak van Zuid-Beveland, aan de Westerschelde, ligt het terrein Zuudschorre. Het terrein is onderdeel van de caravanclub NCC. Een rustig terrein aan de rand van het kleine dorp Ellewoutsdijk.
Van 1 april tot 1 november zijn alle kampeerders hier van harte welkom. In de wintermaanden is het terrein gesloten!

Sfeerbeeld van Zuudschorre, Ellewoutsdijk

Vanaf het terrein kun je prachtige fietstochten maken, zoals 't Wienkeltjespad. Deze 45 km lange tocht voert langs diverse leuke streekwinkeltjes en kaasboerderijen. Het gebied rondom Zuudschorre is ook een mooi wandelgebied. Het wandelnetwerk Sporen in de Zak is een zeer knus wandelgebied met kleine poldertjes en vele dijkjes om door en over te struinen. Kenmerkend voor de Zak van Zuid-Beveland is de fruitteelt met in het voorjaar een roze-witte oase van bloesem!

Bij het terrein kun je de dijk oplopen en heb je prachtig uitzicht op de Westerschelde met zijn vele watervogels. Na een wandeling/fietstocht kun je genieten van een heerlijk kopje thee in de mooie theetuin naast het 'kerkje van Ellesdiek' (zoals de lokale bevolking de kerk noemt). Met de auto zijn tochten mogelijk naar Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen, de Belgische kust en Belgische steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen.

Vlak bij het terrein bevindt zich een jachthaventje en ook het fort Ellewoutsdijk. Vanaf het uitkijkpunt boven op het fort kijk je aan de ene kant over de Westerschelde en aan de andere kant over het natuurgebied Inlaag 1887, een geliefde pleisterplaats voor duizenden watervogels.

Voor een supermarkt is men aangewezen op de kleine Attent supermarkt in Ovezande (6 km) of de Attent supermarkt in Kwadendamme (8 km).

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Vuur mag alleen gestookt worden in de vuurschaal en alleen als natuurbrandrisico-fase 1 voor veiligheidsregio Zeeland van kracht is. Voor hout zorg je zelf. Zie ook de tabel over vuur op NTKC-terreinen.

Fietsroutes

't Wienkeltjespad