Jeugdsectie kampjes

Terrein

Afdeling Jeugdsectie


De jeugdsectie heeft 10 tot 12 kampjes per jaar. We hebben veel verschillende kampjes, dus op deze pagina geven we een korte samenvatting van elk kampje!

Vrijdagavond wordt een kampje geopend bij de kampvuuruil. Een organisatie houdt dan een quiz, deelt wat informatie mee en dergelijke. Zaterdagochtend ontbijten we (als de primus aangaat zal er thee gezet worden, goed tijdstip om je tent uit te komen). Afhankelijk van het weekend zijn er overdag wat (al dan niet georganiseerde) spelletjes. Lunchen wordt soms overgeslagen. Met z'n allen boodschappen doen en kampvuur aanmaken. Zondag nog het toiletgebouw schoonmaken en daarna weer naar huis.

Toerprogramma Jeugdsectie 2023-2024

# Datum Thema Locatie Organisatie
1 10 - 12 Nov Werkweekend De Hertenweide, Zorgvlied Afdeling
2 9 - 10 Dec Loopweekend Organisatie Afhankelijk Zwerfgroep
3 5 - 7 Jan Nieuwjaarsweekend De Haan, Den Haag Anouk v.H., Sara, Alana & Linde
4 9 - 11 Feb Werkweekend Huizen, Naarden Afdeling
5 22 - 24 Mar Voorrally/ALV-weekend Austerlitz, Austerlitz Arthur, Nyne, Bram K. & Moos
6 28 Mar - 1 Apr 72e Youth Rally Muir of Ord, Schotland Groot-Brittanië
7 17 - 20 Mei Introductieweekend De Slufter, De Cocksdorp Timmy, Cas, Arthur & Abel
8 31 Mei - 2 Juni Mega-Combi-Kamp Het Groene Hart, Hazerswoude N.t.b
9 21 - 23 Juni Jeu de boules weekend Het Essenbos, Ouddorp Afdeling
10 20 - 28 Juli Zomertoer Nederland Niels S., Anouk N., Ruben & Boyd
11 23 - 25 Aug Thema/JOS-weekend De Brobbelbies, Schaijk Anouk v.H., Moos & Floor
12 13 - 15 Sep KABOB-weekend Den Treek, Leusden Anouk d.W., Iris, Arwin & Sterre
13 25 - 27 Okt Boerderijweekend Organisatie-afhankelijk Boyd, Bram K., Caitlin, Jurre, Mór, Niels G., Yoëlle & Kevin

Wil je alle kampjes in je google agenda hebben staan? Dat kan je via deze link heel eenvoudig regelen! LET OP: -Dit werkt niet mobiel. Ook werkt het niet als je via jeugdsectie.nl op deze pagina bent gekomen. Als de link niet werkt, ga dan naar dan bit.ly/JSagenda!

Het tweede weekend van januari vieren we met z'n allen dat het nieuwe jaar weer is begonnen! Met tradioneel een frituursessie (patat en oliebollen) en 48 uur lang kampvuur zorgen we ervoor dat het een comfortabel, maar vooral gezellig weekend wordt. Een actief spelletje voor wat extra lichaamsbeweging/warmte is ook altijd gaaf! Tip: een goede voorbereiding qua slaapspullen is aan te raden (het kan 's nachts koud zijn). Ook een tent schelen scheelt veel warmte.

We zijn met z'n allen lid van een vereniging, en helpen bij het onderhouden van terreinen hoort hier ook bij! Laat zien dat kloofmachines veel te inefficiënt zijn voor de kloofbijlen die worden bedient door jssers, versleep hout, verf een vogelhuisje of zorg voor de nodige morele steun! Samen zorgen we dat de terreinen weer tiptip in orde zijn, met 's avonds gezellig aan het kampvuur.

De inschrijving van komende rally is gesloten! Klik hier voor meer info over de rally van 2020 naar Portugal!

De NTKC is lid van een internationale federatie van kampeerverenigingen, de FICC) Elk jaar, tijdens pasen, organiseert telkens een andere jongerenafdeling van een Europese kampeerveriging een fantastisch kampeerevenement! Disco elke avond, cultuur opsnuiven tijdens een uitstapje naar een mooie stad/museum/bezienswaardigheid, een sportdag die afgelopen jaren steeds vaker door ons gewonnen wordt( :-) ) en vooral vrienden maken. De rallyreis wordt georganiseerd door de voorzitter en penningmeester van de Jeugsectie. We zijn afgelopen jaren met het vliegtuig, 9-persoonsbusjes, een touringcar en de trein afgereisd naar verre oorden van Europa. De rally duurt van woensdagavond/donderdagochtend tot en met maandagavond rond pasen.

Om je voor te bereiden op de rally kan je twee weken van te voren naar het voorrallyweekend komen! Hier kan je ook als niet-rallyganger naartoe om de rest uit te zwaaien en plezier te wensen. Hier worden ook de souvenirs van de rally uitgedeeld. Hier worden traditioneel ook spelletjes gespeeld in het thema van het te bezoeken land. Ook de quiz aan het begin van de vrijdagavond is leuk Tip: lees de wikipediapagina van het land door, kan je winnen.

Twee weken na de rally, tijdens het Narallyweekend, zullen de rallygangers weer uitgehoord worden en komen alle sterke verhalen aan bod tijdens het kampvuur. Sowieso een gezellig weekend om te kamperen.

Een lang weekend kamperen? Tijdens pinksteren kamperen we niet twee, maar drie nachten! Een uitgelegen kans om één of meerdere introducées mee te nemen. Traditioneel een van de best bezochte weekendjes van de jeugdsectie. Indien er gestookt mag worden wordt er vaak gekookt op het kampvuur. Zondag traditioneel pannenkoeken in een grote 'kring'

Een week lang op vakantie zonder je ouders? Dat kan! Gezellig met een grote groep het land doorcrossen op de fiets, een georganiseerde activiteit en twee gezamelijke maaltijden zijn onderdeel van deze week. Als je je inschrijft voor de zomertoer krijg je ook een souvenir en een routeboekje. Lekker een week ontspannen. Iedereen kan mee, ongeacht je conditie. Er zullen vanzelf verschillende fietsgroepen onstaan. Zie hier voor een filmpje van de zomertoer in 2015 en 2017. Als je fiets kapot gaat is er altijd wel iemand met verstand van fietsen, pakt er iemand een rol ductape en een hoop kabelbinders uit een tas en kan je in een mum van tijd weer verder fietsen. Inschrijven is noodzakelijk, de inschrijving voor de zomertoer gaat in de week van de rally online en sluit enkele weken van te voren. Voor meer informatie zal er voor elke zomertoer een evenement aangemaakt worden en gedurende de maanden voor de zomertoer zal er een link hier staan. Vaak is de zomertoer tijdens de laatste week van juli.

KABOB staat voor "Kadaveren Aanbranden Boven Oude Boomstammen" (Of als je vegatarisch eet, "Konijnenvoer" ) Je zal op het kabobweekend een hele andere beleving van barbecuen beleven. Culinaire hoogstandjes op het kampvuur. Het is geen uitzondering dat de laatste gerechten klaar zijn als de zon op zondag weer opkomt. Waar de naam van dit weekend vandaan komt vraag je je af? Kom naar een weekendje en vraag een willekeurige JSser ernaar! Gegarandeerd dat ze met gave verhalen over voorgaande jaren aan komen zetten. Het kabobweekend is meestal in het laatste weekend van augustus. Vergeet vooral je barbequeschort en -gereedschap niet mee te nemen!

Net zoals alle andere afdelingen en secties van de NTKC moeten wij in het najaar ook vergaderen met alle deelnemers, een zogenaamde NajaarsDeelnemersVergadering (NDV). Dit gebeurd niet op een kampeerterrein, maar meestal in een scoutingbebouw of iets dergelijks. De kosten van dit kampje liggen daarom ook wat hoger, dit wordt tijdig gecommuniceerd onderaan dit kopje en in de whatsappgroep waar je mogelijk al in zit (zo niet, vraag een deelnemer om je erin te gooien). Voorafgaand de vergadering op zondagochtend zijn er op zaterdag spelletjes in een thema en in er op vrijdag- en zaterdagavond een disco/open podium. Een weekend wat luxer dan we gewend zijn! Neem wel je slaapzak en matje mee. Dit weekend valt in de herfstvakantie.

Het tweede weekend van december gaat er traditioneelgetrouw een groep JSsers mee met een tocht van de zwerfgroep. Om het jaar wordt deze ook georganiseerd door enkele jeugdsectiedeelnemers. Er wordt een afstand van 10~14 km afgelegd met al je spullen in de rugzak. Start op zaterdagochtend op een coördinaat die wordt bekendgemaakt op de zwerfgroeppagina (inloggen, daarna naar beneden scrollen en bij downloads het goede kampje selecteren).

Optioneel:

Deze weekendjes worden niet elk jaar georaniseerd, kijk in het toerprogramma of een weekend dit jaar wel of niet gehouden wordt.

Een weekend helemaal in het thema van ... een thema! Er zijn allemaal verschillende thema's langsgekomen, waaronder een Twentsch weekend, bootcamp-, back-to-nature-, toetjes-, zandkastelen- en nog vele andere weekenden.

Nadat je de magische leeftijd van 26 jaar bereikt hebt en er tijdens het boerderijweekend uitgegooid bent mag je jezelf een Josser noemen, een JeugdsectieOudeStomp. Een weekend speciaal georganieerd voor deze oude lullen? Elke vijf jaar zijn er twee JOS-weekenden. Kijk in het toerprogramma of er dit jaar ook weer eentje is!

Wanneer de JS weer 10 jaar ouder geworden is is het weer tijd voor een feestje! Het afgelopen jubileumweekend was in 2017 en met 120+ deelnemers was dit een groot succes. De mobiele bar in de kampvuurkuil, silent disco in een hoekje in een uithoek van het terrein, een jubileumvlaggetje, een Bulletin-XXL, sportdag (JS tegen JOS), avondspel, sterke verhalen van JOSsers en nog veel meer! Dit weekend vindt plaats in plaats van het introductieweekend tijdens pinksteren. Hou de data alvast vrij in je agenda!


Gepubliceerd op woensdag 2 mei 2018

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Zinvolle bewonersbijeenkomst op De Brobbelbies - Een nieuwe afwasruimte in Winterswijk »