Nieuwsoverzicht

Honderd jaar NTKC! (6)

dinsdag 16 november 2010 | Afdeling

Toen mijn opleidingsschool (nu pabo, toen kweekschool) honderd jaar bestond, werd ik uitgenodigd voor een reünie en ontmoette ik na lange tijd mijn studiegenoten weer eens. Gelukkig hoef je bij onze kampeerclub niet lang op plezierige ontmoetingen te wachten! In het feestjaar 2012 bied ik je, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Lees verder

Honderd jaar NTKC! (5)

zondag 14 november 2010 | Afdeling

Een buurvrouw werd honderd en met moeder ging ik haar feliciteren. Ik voelde het dunne velletje van haar hand en moest heel hard mijn naam roepen. Buurvrouw was heel breekbaar. NTKC is met honderd jaar nog zeer vitaal en dat moet nog maar lang zo blijven. In het feestjaar 2012 bied ik jullie, bij gelegenheid van het eeuwfeest van onze club, eenvoudige feestmenuutjes aan. Bereid ze met plezier en eet ze met smaak!

Lees verder

Snackmaaltijd

zondag 14 november 2010 | Afdeling

Eerst genieten van een mooie, lange, zonnige dag en dan 's avonds bij het kampvuur of gewoon in de (grill)pan zo veel 'snacken' dat het genoeg is voor een hele maaltijd ... Wanneer je onderstaande gerechtjes bij het kampvuur klaarmaakt, leg dan een rooster op enkele stenen boven de gloeiende houtskool en leg op het rooster aluminiumfolie. Maar op je eenpittertje in een koekenpan, of liever nog in een grillpannetje, gaat het ook prima.

Lees verder

Stevige voorjaarskost

zaterdag 13 november 2010 | Afdeling

Ook in het voorjaar kun je zomaar ineens onaangenaam verrast worden door een paar frisse dagen en nachten. Uiteraard laat een doorgewinterde kampeerder zich niet zomaar uit het veld slaan. Met een stevige, lekker warme maaltijd (en eventueel een goed glas rode wijn) wapen je je voldoende tegen de voorjaarskou.

Lees verder

Bijna een Chinese klassieker

maandag 8 november 2010 | Afdeling

Even alle ingrediënten klaarzetten, snijden en dan heb je nog maar enkele minuutjes nodig voor de bereiding van dit (bijna) klassieke miegerecht. De garnalen, gebakken in knoflookolie, geven de bijzondere smaak aan het geheel. Als je geen wok bij de hand hebt, is een ruime pan ook prima.

Lees verder

'De maan gevuld'

zondag 7 november 2010 | Afdeling

Zo veel variaties als er met gehakt mogelijk zijn ... Dit is een soort pizza calzone met gehakt als 'pizzabodem'. Je kunt er je kookcreativiteit op botvieren.

Lees verder

Dubbelop

vrijdag 5 november 2010 | Afdeling

Waarom niet een keer een heerlijke dubbelop boterham in plaats van een warme maaltijd? Je zou zeggen dat ons pitje dan niet nodig is, maar niets is minder waar.

Lees verder

Broodje vis

vrijdag 5 november 2010 | Afdeling

Vis is gezond! Vis is lekker (voor wie ervan houdt uiteraard). Helaas worden onze wateren overbevist en daarom is het verstandig om gekweekte vis te kopen en te eten. Probeer bijvoorbeeld eens tilapia of pangasius. Een visrecept waarvoor een koekenpannetje (liefst met anti-aanbakbodem) onontbeerlijk is.

Lees verder

Eenpitter: Zonder pitje

woensdag 3 november 2010 | Afdeling

Salades kun je het hele jaar door maken en eten. Omdat ik je een recept voor een maaltijdsalade aanbied, kan het pitje deze keer gedoofd blijven.

Lees verder

Eenpitter: Aangeklede maaltijdsoep

woensdag 3 november 2010 | Afdeling

Waarom zou je geen gebruikmaken van producten die kant-en-klaar in de winkel liggen? De grote soepfabrikant heeft al enige tijd ook zakken soep in het assortiment die met een beetje eigen fantasie tot een heerlijke maaltijdsoep zijn om te 'toveren'. Ik maak er een Italiaans soepje van.

Lees verder