Bijna een Chinese klassieker

Even alle ingrediƫnten klaarzetten, snijden en dan heb je nog maar enkele minuutjes nodig voor de bereiding van dit (bijna) klassieke miegerecht. De garnalen, gebakken in knoflookolie, geven de bijzondere smaak aan het geheel. Als je geen wok bij de hand hebt, is een ruime pan ook prima.

Voor 2 personen:
- 250 gr grote rauwe garnalen, gepeld
- 1 teentje knoflook
- olie of vloeibare boter
- 250 gr eiermie
- 3 lente-uitjes
- klein blikje doperwtjes
- 1/2 zakje kruidenmix voor bami (bijvoorbeeld zakje 23 gr van Conimex)

Laat de doperwtjes uitlekken. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes en gebruik ook zo veel mogelijk van het groene deel.
Kook de eiermie gaar (zie verpakking) en spoel die daarna met koud water af.
Laat de garnalen, wanneer ze uit de diepvries komen, geheel ontdooien en dep ze droog.
Doe 2 eetlepels olie (of boter) in een ruime pan of wok, kneus het knoflookteentje (hoeft niet geschild te worden) en doe dat bij de hete olie. Bak de garnalen omscheppend in 2 minuten gaar en roze. Voeg op het laatst de lente-ui toe en bak nog even mee.
Schep eiermie, doperwten en kruidenmix bij de garnalen en warm het geheel goed door.

Tip: Lekker met ketjap of pittige chilisaus en een frisse komkommersla.

Henk Trimbach, 2009

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op maandag 8 november 2010

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Werkweekeinde Masterveld 4-5 November - Special over Enig »