Informatie over de NTKC

Bij de NTKC kun je op sportieve en actieve wijze tentkamperen. De rustige en schone terreinen bieden je het hele jaar door de mogelijkheid om rond je tentje heerlijk tot rust te komen en van de omgeving te genieten.

Het echte kampeergevoel

Bij de NTKC vind je het echte kampeergevoel. Elk van de 20 terreinen is uniek: er zijn terreinen in de duinen, in het bos en bij steden, stuk voor stuk ruime en schitterende stukjes natuur. Ze liggen verspreid over het land, ideaal om een fietskampeertocht uit te stippelen.
Op alle terreinen zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen. Het schoonhouden daarvan doen de kampeerders om beurten. De meeste terreinen hebben een kampvuurkuil en zijn het hele jaar open, dus óók in de winter.
Bij de kampeerplekken is er geen stroom. Bij de NTKC vind je daarom de sensatie van ‘echte nachten’.

De terreinen zijn een walhalla voor kinderen. Vaak is er een jeu-de-boulesbaan en voor de kleinsten zijn er wat eenvoudige speeltoestellen. Maar het leukste is natuurlijk spelen met wat je in de natuur vindt!
Auto’s blijven op het parkeerterrein, fietsen en scooters staan in de stalling of uit het zicht. Huisdieren zijn welkom zolang ze geen overlast veroorzaken en buiten het terrein worden uitgelaten.

Wil je volop rust en ruimte?

Genieten van de stilte. Er zijn nog maar weinig momenten waarop je er de tijd voor neemt. Op de kampeerterreinen van de NTKC is het nog mogelijk. Niet alleen de ligging van de terreinen garandeert rust, ook van je medekampeerders merk je weinig. Dat komt omdat de leden van de vereniging elkaars rust en privacy respecteren. En natuurlijk respect hebben voor de prachtige natuur waarin zij bivakkeren. Mede daarom onderhouden de leden van de NTKC hun terreinen zelf.

Mede-eigenaar

De NTKC is een kampeerclub waar de leden zelf zorgen voor het onderhoud. Zelf de handen uit de mouwen steken betekent dat het kamperen bij de NTKC zeer betaalbaar is. Maar het geeft ook het speciale gevoel mede-eigenaar te zijn van het terrein waar je kampeert! Zo zijn onze terreinen uitgegroeid tot wat het nu zijn: pareltjes! Regelmatig onderhoud zorgt dat ze dat ook blijven. Het meeste werk dat in de club moet gebeuren doen we zelf. Van het onderhoud van de kampeerterreinen en het schoonmaken van de toiletgebouwen tot de (leden)administratie, de communicatie en het besturen van de vereniging.

Kamperen met bescheiden middelen

Bij de NTKC staat kamperen met bescheiden middelen centraal. Koken doe je bij je tent of op het kampvuur in de kampvuurkuil. Overigens is ook het sanitair bescheiden. Echter, op al onze terreinen is een toiletgebouw aanwezig met toilet, wasbakken en (meestal warme) douche (zie terreinenoverzicht). Sommige terreinen hebben een speciale afwasgootsteen bij het toiletgebouw, anders doe je de afwas bij je tent.

Je kunt kiezen uit 20 terreinen, verspreid over heel Nederland

Als je van kamperen in afwisselende omgevingen houdt, dan hoef je je op de terreinen van de NTKC geen moment te vervelen. De NTKC beschikt over 20 prachtige, eigen terreinen, verspreid over heel Nederland. Alle 20 terreinen hebben hun specifieke kenmerken. Maar waar je ook komt: overal staan rust en ruimte en een optimaal natuurgenot hoog in het vaandel! Voor een uitgebreid overzicht van alle terreinen kun je hier kijken.

Alle rust en ruimte

Bij de NTKC hoef je nooit te reserveren: echt druk is het niet. Afgezien van enkele zeer gewilde terreinen waarvan in het hoogseizoen veel mensen gebruikmaken, kampeer je meestal als ‘grootgrondbezitter’.
Caravans zijn er ook. NTKC-veteranen houden we graag zo lang mogelijk bij de club en daarom zijn op de meeste terreinen bepaalde delen toegankelijk gemaakt voor kleine caravans. Campers en vouwwagens zijn niet toegestaan. Op de meeste terreinen kun je met beperkte voorzieningen ook in de winter terecht.

Hoe kun je helpen?

Kom naar een van de werkdagen op de terreinen. Dan worden er bomen en struiken gesnoeid, er wordt gemaaid en er wordt onderhoud gepleegd aan de toiletgebouwen, zodat de terreinen er weer mooi bij liggen. Werkdagen zijn bovendien heel gezellig! Als je kampeert, kijk dan eens of of de wc’s nog schoon zijn of dat er een ander klusje gedaan kan worden. Zo blijft het terrein altijd netjes schoon achter.


Wie als eerste aankomt (de kampmeester), heeft het dagelijkse beheer op het terrein, maar hij/zij blijft op de eerste plaats kampeerder. De kampmeesterstaken vergen niet meer dan een halfuurtje per dag; het administreren van overnachtingen is hiervan het belangrijkst.

Als je van kamperen in afwisselende omgevingen houdt, dan hoef je je bij de NTKC niet te vervelen.

Je hoeft nooit te reserveren!

Waar vind je nog kampeerterreinen waar je van tevoren niet voor hoeft te reserveren? Op de eigen terreinen van de NTKC is dat het geval. Als lid van de vereniging kun je gaan en staan op welk terrein je maar wilt. De leden van de vereniging beheren en onderhouden zelf de terreinen. Daaraan meedoen geeft het gevoel dat een terrein ook een beetje van jou is. Bijkomend voordeel is dat de kosten zeer schappelijk zijn. Een overnachting kost slechts drie euro vijftig voor een volwassene. Jongeren tot 16 jaar betalen twee euro.

Op fiets, loop en kano-afstand

De terreinen van de NTKC zijn goed bereikbaar. Een aantal terreinen ligt langs Lange-Afstand-Wandelpaden, een aantal is per kano bereikbaar en alle terreinen kun je per fiets bezoeken. Overigens kun je op bijna alle terreinen ook met de auto goed komen. Slechts een paar terreinen zijn moeilijk per auto bereikbaar. Welk vervoermiddel je ook kiest: de terreinen van de NTKC passen uitstekend in korte of lange vakanties, een snel weekendje uit of een paar dagen op trektocht.