Eenpitter: Kampvuurexcuus met pompoen

Terrein

Natuurlijk kan onderstaand recept ook met een zakje pompoenblokjes. Maar elke reden voor een kampvuur is er één. Toch?

Laat een niet te grote pompoen (krap 1200 gram) op 15-20 cm van een kampvuurtje in ongeveer 45 minuten rustig garen. De afstand moet zo zijn dat de schil na enige tijd wel verkleurt, maar niet onmiddellijk blakert. Draai de pompoen elke keer als een kant zwart dreigt te worden weer een stukje. Hij is gaar (genoeg) als je een mes aan alle kanten makkelijk door de schil kunt steken.

Snijd de pompoen in tweeën en laat even afkoelen. Schep de pitten eruit, schil de helften en snijd ze in dobbelstenen.

Snipper 2 middelgrote uien en fruit ze glazig in een plens olie.

Voeg pompoen en 1 theelepel zout toe, en voldoende water om alles net te bedekken.

Laat het geheel rustig garen, terwijl je regelmatig roert en meteen ook de pompoenstukjes plet. Hoe mooier je de pompoen geroosterd hebt, hoe sneller alles zacht is.

Roer er een forse eetlepel Indiase currypasta (of een zakje thai currypasta) en een blikje (270 ml) kokosmelk door, en maak op smaak af met zout en sambal.

Dien op met ringetjes bosui, en eventueel, als je niet stiekem tijdens het roosteren al zoutjes hebt zitten snaaien, wat brood.

Gert-Jan Kooren, 2022

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« UPDATE: De Slufter 1 dag langer niet per auto bereikbaar - Pindaketting »