Eenpitter: Tabouleh voor twee fietsers

Terrein

Als je fietskampeert zit er geen glas tussen jou en de omgeving. Die maak je dus van dichtbij mee.
Helaas is die van dichtbij meegemaakte omgeving soms behoorlijk zondoorstoofd, en na zo’n kokendhete dag staat uitgebreid kokkerellen niet boven aan mijn verlanglijst. Toch verwacht mijn lief dat ik iets lekkers en voedzaams in elkaar draai.
Gelukkig zit in de meeste mediterrane landen de peterselie niet in van die zielige supermarktzakjes, en zijn de tomaten er niet als waterbommen door een kas gejast. Tijd dus voor tabouleh. Makkelijk, snel en smakelijk.

Kook 200 gr bulgur gaar in 400 ml water (10 minuutjes).
Hak intussen 1 kleine ui en de blaadjes en de dunne steeltjes van 1 bos platte peterselie fijn, voeg 250 gram tomaten (in blokjes) toe, en meng er het sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie doorheen.
Roer de gare bulgur rul en schep deze door het peterselie-mengsel. Maak op smaak af met een snufje zout.
Klaar! Honger gestild! Lief gelukkig!

O ja: dit recept werkt ook met couscous. Couscous is wel veel sneller gaar, dus doe al je hak-en-snijwerk voordat je de couscous gaart.

Gert-Jan Kooren, 2019

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op woensdag 28 augustus 2013

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« Herstel grasmat De Haan op 12 augustus - Bestuurder(s) gezocht Baronie en Kempen »