De Slufter, De Cocksdorp Onderdeel van Kennemerland

Aan de rand van de Sluftervallei, een prachtig natuurgebied op Texel, bevindt zich midden tussen de duinpannen het schitterende NTKC-terrein De Slufter. Het bestaat uit duinterrein met weide en beschuttende begroeiing. Aangrenzend ligt het beschermde natuurgebied van de Eierlandsche Duinen, een vogelterritorium.

Sfeerbeeld van De Slufter, De Cocksdorp


Het NTKC-terrein op Texel biedt de mogelijkheid er even helemaal uit te zijn, ook voor een kortere periode. Strand en zee bevinden zich op fietsafstand. De duinen bieden prima fiets- en wandelmogelijkheden. Ook de rest van het eiland heeft veel te bieden. Het strand en de zee bieden onuitputtelijke mogelijkheden voor ontspanning. Surfen, vliegeren, watersport en zeekano├źn zijn er slechts een paar uit een legio bezigheden.

Naast het strand en de duinen zijn op Texel een zevental dorpen te bezoeken. De Cocksdorp bevindt zich op fietsafstand van het terrein De Slufter. Dit dorp biedt een hoop gezelligheid, leuke terrasjes en gezellige winkeltjes.

De Slufter in Buitenspoor 2-2016

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

  • Introduc├ęs hebben in de maanden juli en augustus geen toegang.
  • Het verbranden van hout in iedere vorm'is verboden. Dit betekent dat ook het gebruik van gesloten houtkooktoestellen en gesloten houtkacheltjes niet is toegestaan.

Wandelroutes

SP 4 (Texel) Waddenwandelen