De Slufter, De Cocksdorp Onderdeel van Kennemerland

In de prachtige duinen van Texel, vakantie-eiland bij uitstek, houdt ons kampeerterrein De Slufter moedig stand als een oase van rust en sfeer tussen de oprukkende bungalowparken. Het terrein bestaat uit diverse intieme grasveldjes, gescheiden door duinen en hagen van struiken en bomen.

Sfeerbeeld van De Slufter, De Cocksdorp

Ten zuiden en ten oosten van ons terrein liggen bungalowparken. Landalpark De Sluftervallei, waarvan de entree schuin tegenover de ingang van ons terrein ligt, biedt handige faciliteiten: een supermarkt, een café/restaurant met wifi, een fietsverhuur, een overdekt zwembad, een verkooppunt en halte van de Texelhopper.

Het strand ligt een half uur lopen/10 minuten fietsen naar het westen, het dorp (De Cocksdorp) idem naar het oosten, natuurgebied De Slufter (Nationaal Park Duinen van Texel) ongeveer even ver naar het zuiden en de bekende rode vuurtoren van Texel idem naar het noorden.

Heel Texel is één groot wandel- en fietsgebied, de mogelijkheden zijn eindeloos, ook voor kinderen.
De mooiste uitstapjes:

  • Wandeling naar De Slufter: via het strand heen, door de duinen terug, eventueel via de kreek
  • De oostzijde van het eiland: één langgerekt vogelreservaat
  • De oversteek naar Vlieland, de steiger van de boot is in de buurt van de vuurtoren
  • Dierenopvang Ecomare

De Slufter in Buitenspoor 2-2016

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

  • Op het terrein zijn veel dieren: 's morgens bij het openen van de tent zie je konijnen wegschieten, fazanthanen foerageren tussen de tenten. In de zomer van 2017 broedde de in Nederland zeer zeldzame zomertortel op ons terrein. Texel is één groot vogelreservaat.
  • Vuur maken in welke vorm dan ook (kampvuur, barbecue, houtkooktoestellen) is op De Slufter het hele jaar door verboden.
  • De Slufter is klaar voor de toekomst: ons warme water komt sinds kort uit een warmtepompboiler.
  • Introducés hebben in de maanden juli en augustus geen toegang.

Wandelroutes

SP 4 (Texel) Waddenwandelen

Fietsroutes