Het Essenbos, Ouddorp Onderdeel van Rotterdam

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, tegen de duinen, ligt het 4,5 ha grote terrein Het Essenbos. Het terrein bestaat uit grasland omringd door struiken en bomen die voor afgebakende kampeerplaatsjes zorgen. Het terrein beschikt over een karakteristiek NTKC-sanitairgebouw, dat in goede staat van onderhoud verkeert. Er is een oplaadpunt voor kleine apparatuur (telefoons, spelcomputers e.d.) en elektrische fietsen.

Sfeerbeeld van Het Essenbos, Ouddorp

Vanaf het terrein zijn wandelingen en fietstochten door de duinen richting strand en zee mogelijk. Ook is er voor kinderen een grote speeltuin vlak bij het kampeerterrein. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurreservaat de Kwade Hoek en in het wandelgebied De Punt van Goeree, waar ree├źn en diverse vogelsoorten hun leefgebied hebben. En natuurlijk kan de Delta-expo in Stellendam bezocht worden.

Ouddorp zelf is een gezellig, toeristisch plaatsje. Het heeft een oud centrum, dat zijn authentieke uitstraling nog grotendeels behouden heeft. Er zijn terrasjes en prima restaurantjes te vinden. Ook het nabij gelegen Goedereede is een bezoek zeker waard.

In Buitenspoor 4-2015 stond een kleine reportage over Het Essenbos.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Kampvuur
In februari 2013 is er een nieuwe vergunning verleend voor het gebruik van de kampvuurkuil. Bij de kampvuurkuil moet tijdens het kampvuur een blusapparaat aanwezig zijn. Een kampvuur hoeft niet meer te worden aangemeld. Wel is er natuurlijk toestemming van de kampmeester nodig, en geldt er een stookverbod als natuurbrandrisico-fase 2 van kracht is. Het Essenbos hanteert het regime van veiligheidsregio Zeeland.

Caravans
De gemeentelijke gebruiksvergunning van het terrein bepaalt dat caravans moeten beschikken over een maximaal twee jaar oud keuringsbewijs (Bovag of gelijkwaardig) waaruit blijkt dat de gasinstallatie veilig is.