Eenpitter: Kampeer-Kantonees

Terrein

Fietsend door de dorpen van Nederland zie je steeds minder ‘Chin. Ind. Spec.’ restaurants, en steeds meer pizza-en kebab tentjes. Limmen heeft nog wel een echte Chinees op loopafstand (als er intussen geen rotonde doorheen gebouwd is), maar als je elders kampeert zul je toch zelf aan de bak moeten. Bijvoorbeeld met quorn in zoetzure saus. Ku Lo Quorn, als je interessant wilt doen.

Braad 1 bakje quorn-stukjes in wat olie aan tot er zo her en der bruine puntjes op zitten, en zet opzij.

Snipper 1 grote ui en hak 3 teentjes knoflook fijn. Fruit dit samen in wat olie glazig.

Voeg 1 rode paprika (in stukjes), 100 gram shiitake (in plakjes), 2 worteltjes (in flinterdunne schijfjes), het sap van 1 citroen en het sap van 1 klein blikje ananas op sap toe.

Laat het mengsel, met het deksel op de pan, pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg de stukjes ananas uit het blikje, een eetlepel bakgember, een klein blikje tomatenpuree en de gebakken quorn toe, en laat doorwarmen.

Maak op smaak af met zout en peper.

Dien, uiteraard, op met rijst.

Gert-Jan Kooren, 2021

Meer eenpitter-recepten


Gepubliceerd op donderdag 14 juli 2016

Log in met je NTKC account om de reacties te lezen, en zelf een reactie achter te laten.

« In memoriam Guus Janssen 1936-2021 - De rugzak van Erica »