De Kooiberg, Ugchelen Onderdeel van Veluwe

Aan de oosthellingen van de Veluwe bij Ugchelen ligt De Kooiberg. Het heuvelachtige terrein ligt in een smeltwaterdal uit de ijstijd. De hellingen zijn sterk glooiend, maar de kampeerplekjes zijn vlak en beschut. Het terrein ligt in een gemengd bos van dennen, eiken en beuken. De onderbegroeiing is bosgras, hei en bosbes. De Kooiberg is voor de echte natuurliefhebber; reeën, vossen en zwijnen zie je regelmatig op ons terrein. De voorzieningen zijn eenvoudig. Water moet je pompen. Er is een klein houten toilethuisje en douchen kan alleen met koud of door jouzelf opgewarmd water.

Sfeerbeeld van De Kooiberg, Ugchelen

Vanaf het terrein kun je eindeloos wandelen en fietsen over de Veluwe. Op 20 minuten fietsafstand ligt de schaapskooi van Hoog Buurlo.
Bij Hoenderloo is een ingang naar het Nationaal park De Hoge Veluwe, met het Kröller-Müller museum en het Museonder. In Apeldoorn vind je onder meer Paleis Het Loo en de Apenheul.

Boodschappen kun je in Ugchelen doen.

In Buitenspoor 1-2018 stond een kleine reportage over De Kooiberg.

Terreininformatie

Aanwezig
Omgeving
Overig
Bereikbaarheid
Ligging

Opmerkingen

Caravans niet toegestaan.

Kook- of kampvuur, barbecue e.d. is strikt verboden!
Het verbranden van hout in iedere vorm is verboden, wat betekent dat ook het gebruik van gesloten houtkooktoestellen en houtkacheltjes niet is toegestaan.

Honden moeten te allen tijde zijn aangelijnd. We adviseren om honden ook 's nachts in de tent aan te lijnen. De kans op een passerend wild zwijn is zeker niet denkbeeldig. En: behalve in geval van calamiteiten dien je tussen zonsondergang en -opkomst op het terrein te blijven.

Het water uit de pomp: Het water uit de pomp is geen drinkwater in de zin van de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit. Meer staat te lezen op op het Waterbriefje.